Κέντρο ρεφλεξολογίας στην Θεσσαλινλικη

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

9 τρόφιμα που πρέπει άμεσα να βγάλετε από την διατροφή σας!

Η υγιεινή διατροφή επιτυγχάνεται μέσω της προμήθειας αγνών τροφών. Αυτό συμβαίνει όταν είμαστε σίγουροι ότι τα τρόφιμα που προμηθευόμαστε είναι απευθείας από αγροκτήματα. Στις μέρες μας σημαντικό μέρος της διατροφής μας καλύπτεται από τρόφιμα με πολλές προσμίξεις συντηρητικών. Με τον όρο αγνές τροφές χαρακτηρίζουμε φρούτα, λαχανικά και κρέατα που καλλιεργούνται και πωλούνται με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία. Θα πρέπει να χαρακτηρίζονται οργανικά και δεν θα πρέπει να περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά. Σήμερα ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι μέθοδοι παραγωγής τροφίμων δεν είναι ούτε καθαρές ούτε βιώσιμες. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούμε βλάβη στην υγεία μας, το περιβάλλον ή και τα δύο.Κονσερβοποιημένες τροφέςΟι επενδύσεις ρητίνης από τενεκεδένια κουτιά περιέχουν δισφαινόλη-Α, ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συνδεθεί με ασθένειες που κυμαίνονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και η παχυσαρκία. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύτητα, μπορούν να προκαλέσουν διαρροή BPA στον οργανισμό. Μελέτες δείχνουν ότι τα επίπεδα ΒΡΑ στα περισσότερα άτομα υπερβαίνουν το αποδεκτό ποσό, με συνέπειες όπως την καταστολή παραγωγής σπέρματος ή την πρόκληση χρωμοσωμικής βλάβης στα αβγά των ζώων.Επεξεργασμένα κρέαταΤα αλλαντικά και τα μεταποιημένα χοτ-ντογκ γίνονται από ζώα στα οποία έχουν συνήθως έχουν δοθεί αυξητικές ορμόνες και αντιβιοτικά. Ευρέως τα αλλαντικά σε οποιαδήποτε μορφή έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο, υψηλή πίεση του αίματος, ημικρανίες και άλλες ασθένειες.ΜαργαρίνηΕίναι η χειρότερη μορφή λίπους προς κατανάλωση, διότι περιέχει trans και υδρογονωμένα λίπη που βλάπτουν σημαντικά την καρδιά. Κάντε στον οργανισμό σας μια σημαντική χάρη και απαλλαγείτε από την μαργαρίνη, αλλάζοντάς τη με πιο υγιή, ακόρεστα λίπη. Το αγνό βούτυρο δεν περιέχει trans λιπαρά οξέα και θεωρείται καλύτερη ως επιλογή. Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, το βούτυρο και τα κορεσμένα λίπη σε γενικές γραμμές δεν είναι ανθυγιεινά όταν προέρχονται από ζώα που τρέφονται με γρασίδι αντί με καλαμπόκι και σόγια. Έτσι, αν ζωικά λίπη βάση δεν είναι για σας, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.Φυτικά έλαιαΤα επεξεργασμένα φυτικά έλαια διαστρεβλώνουν τα ωμέγα-3 και ωμέγα 6 λιπαρά, και οξειδώνουν την καλή χοληστερόλη, μετατρέποντάς τη σε κακή χοληστερίνηΠοπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτωνΧημικές ουσίες όπως το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) που βρίσκεται στην επένδυση της σακούλας του ποπ κορν, είναι μέρος μιας κατηγορίας ενώσεων που μπορεί να συνδέονται με τη στειρότητα, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το UCLA. Mετά από πειράματα σε ζώα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτές οι χημικές ουσίες είναι υπαίτιες για εμφάνιση καρκίνου του ήπατος, των όρχεων και τον καρκίνο του παγκρέατος. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα μικροκύματα προκαλούν χημικά σαν αυτά που βγαίνουν από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, που μεταφέρονται μέσα στο ποπ-κορν. Αυτές οι τοξικές χημικές ουσίες παραμείνουν στο σώμα για χρόνια και συσσωρεύονται με τον καιρό και γι' αυτό οι ερευνητές ανησυχούν ότι τα επίπεδα στον άνθρωπο θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τα ποσοστά που προκαλούν καρκίνους σε πειραματόζωα.Μη Βιολογικά Φρούτα και λαχανικάΤα φρούτα και τα λαχανικά θα έπρεπε να είναι αγνά, από 'κήπο", αλλά δυστυχώς, μεγάλες ποσότητες από αυτά που καταναλώνουμε είναι γεμάτες φυτοφαρμάκα. Προσπαθήστε να επιλέγετε βιολογικά φρούτα και λαχανικά και αν δεν μπορείτε, φροντίστε να πλένετε πολύ καλά αυτά που αγοράζετε.Eπιτραπέζιο αλάτιTo επεξεργασμένο, επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές ουσίες όπως φερροκυανιδίου και αργιλοπυριτικό μαζί με την προσθήκη ιωδίου.Προϊόντα σόγιαςΠολλές καλλιέργειες σόγιας είναι γενετικά τροποποιημένες και δεν έχουν υποστεί ζύμωση. Η σόγια έχει συνδεθεί με την πεπτική δυσφορία, τη βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος, τη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, τη γνωστική εξασθένηση, τις διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος και υπογονιμότητα.Τεχνητές γλυκαντικές ουσίεςΥπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η χρήση τεχνητών γλυκαντικών ουσιών, οι οποίες έχουν μηδέν θερμίδες, είναι εξίσου βλαβερές για τον οργανισμό σας όσο και η κλασσική ζάχαρη υψηλής θερμιδικής αξίας. Μελέτες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες διεγείρουν την όρεξη, αυξάνουν τη συσσώρευση και την αποθήκευση λίπους και προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους. Από έρευνα του Πανεπιστημίιο του Τέξας διαπιστώθηκε ότι ποντίκια που τρέφονταν την τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη είχαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (το οποίο μπορεί να αναγκάσει κάποιον να τρώει περισσότερο) από ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με απλή ασπαρτάμη. Οι επιστήμονες έχουν επίσης εντοπίσει ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες σε επεξεργασμένα λείματα, που παρουσιάζουν άγνωστους κινδύνους στα ψάρια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς. Αυτές τα αφύσικα, μη οργανικά στοιχεία οδηγούν σε πολλές αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου